Okulumuzun Tarihçesi

Okulumuz ortaokul olarak 2014-2015 Eğitim Öğretim Yılında Karaköprü Doğukent Mahallesinde eğitim öğretim hayatına başlamıştır. 2018-2019 Eğitim Öğretim Yılında ise İmam hatip Lisesi'ne dönüştürülerek eğitim hayatına devam etmektedir. Okulun bünyesinde ortaokul kısmı da mevcuttur. Okulunda 20 derslik vardır. Bu dersliklerin 8 tanesi ortaokul 12 tanesi ise lise kısmı için planlanmıştır.

Okulumuz eğitim hayatına başladığı günden itibaren sürekli başarılarıyla gündeme gelmiş bir okuldur. Din Öğretimi Genel Müdürlüğünün düzenlemiş olduğu yarışmalarda katılımları ve başarılarıyla adından övgüyle söz ettirmektedir. 2018-2019 Eğitim Öğretim yılında Din Öğretimi Genel Müdürlüğünün düzenlemiş olduğu Genç Hatipler Hutbe Yarışması Bölge koordinatörlüğünü üstlenmiş ve Genç Sesler Musiki yarışması il koordinatörlüğünü yapmıştır ve musiki yarışmasında il üçüncü olmuştur. Ayrıca okulumuz Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenleri gelişim Programı çerçevesinde Ayşe Hümeyra Kız Anadolu İmam Hatip Lisesiyle birlikte çeşitli seminerler hazırlanıp ve düzenlenmesi noktasında ilçe koordinatörlüğünü yürütmektedir.

02.06.2020 550